Kilpasyönti

Kilpasyönti on ruokahaaste, jossa kilpailija ahmii erittäin suuria määriä jotain tiettyä ruokaa lyhyessä ajassa.

Jälkiruoat

Jälkiruoka on nimensä mukaisesti ruokalaji, joka perinteisesti syödään pääaterian jälkeen. Suomessa jälkiruokaan liittyy myös kahvi – kahvittelu voi tapahtua jälkiruoan yhteydessä tai vasta jälkiruoan jälkeen,

Eettisyys ravintola-alalla

Netin lukuisista keskustelupalstoista, blogeista, ja nettisivusta, jossa käyttäjät pääsevät itse jättämään palautetta, selvisi pitkän tutkinnan tuloksena, että ravintola-asiakkaat oikeasti välittävät myös siitä, mistä heidän ruoka

Ruokailun isännöinti/emännöinti

Nyt kun ruokailun etiketti on hallussa kodin ulkopuolella, aterioiden isännöinnin tai emännöinnin pitäisi olla täysin helppo nakki! Koti on turvallinen paikka, jossa myös uskaltaa mokata

Ruokailun etiketti

Kaikki tietävät, ettei ruokapöydässä kuulu röyhtäillä tai puhua ruoka suussa, ja lapsille toistetaan jo pienestä pitäen, että kun lähdetään pöydästä, tulisi kiittää ruoasta. Moni tietää

Suomalaiset raaka-aineet

Sisu – kaiken Ä ja Ö, suomalaisuuden perusta, perinne, johon suomalaisuus on pohjautunut jo vuosien ajan. Sama pätee myös suomalaiseen ruokakulttuuriin ja raaka-aineisiin. Jo kautta

Ruokakuljetussovellukset vaikuttavat ravintoloihin

Yhä useammat ravintoloiden asiakkaat haluavat syödä kotona, joten ruokaketjut joutuvat muuntamaan tilojaan. Yhdysvaltalaisen Firehouse of America LLC -voileipäketjun toimitusjohtaja Don Fox kertoi Bloomberg-uutissivuston haastattelussa huomanneensa

Yrtit suomalaisessa keittiössä

Kuten on pohdittu, suomalaiseen keittiöön kuuluu laajasti eri raaka-aineita, joita saa ‘omasta maasta’, kotikonstein kasvatettua tai esimerkiksi kaupasta ostettu ruukkuyrtti, jota voi ylläpitää kotona jatkaakseen

Liha ja eettisyys

Se, onko oikein syödä lihaa vai ei tuntuu olevan erityisen suosittu puheenaihe juuri nyt. Puhutaan jatkuvasti ”eettisyydestä”.