Uskon asia

Me olemme nyt toimineen reilut kolme kuukautta uudella identiteetillä ja tuotteella. Ehdottomuutemme raaka-aine valinnoissa määrittelee pitkälle sen millaisen annoksen asiakas saa eteensä. Lihantuotannon epäeettisyys ja kalakantojen ylikalastus tarkoittaa meillä MSC sertifikaatin päivittäistä tarkkailua sekä valintoja millaista lihaa ravintolassamme tarjoamme.

Me perustamme sesonkeihin. Mitä se tarkoittaa? Se on vanhan totuuden kunnioittamista. Huonoista raaka-aineista ei saa hyvää ruokaa. Toisin päin se toki onnistuu, mutta parhaimmillaan raaka-aine on silloin kun luonto sen meille antaa. Vihannekset, hedelmät ja muut kasvikset ovat myös hyvin herkkiä ja siksi niitä ’suojellaan’ kemikaaleilla jotta se selviävät pitkät matkat rekoissa ja laivoissa seilatessaan ympäri maailman. Ravintolalle joka perustaa sesonkeihin on talvi sitä aikaa jolloin lautanen täyttyy juurikkaista ja kaaleista, mateesta ja riistasta. Pikkelöidyistä ja muilla tavoin säilötyistä marjoista ja sienistä. Kevään koittaessa karitsan upea maku on parhaimmillaan ja jos käy hyvä tuuri niin metsäkaurista on onnistuttu saamaan keväisen kuukauden mittaisen metsästysjakson aikana. Kevään taittuessa kohti kesää antaa luonto jo ensimmäiset lahjansa, kuusenkerkkää, koivumahlaa vain muutamia mainitakseni. Parsakin ponnistaa toukokuussa.

Jokainen kunnianhimoinen kokki arvioi itsensä ja onnistumisensa siihen palautteeseen jota asiakkailtaan saa. Monesti kuitenkin unohtuu että hyvä ravintolakokemus on paljon muutakin kuin hyvä ruoka – onnistunut ilta on hyvin kokonaisvaltainen kokemus jossa ruoka on vain yksi osatekijä.

Haluan jakaa alla erään asiakkaamme palautteen viime lauantailta. Olen ainoastaan editoinut nimet pois sisällöstä. Näiden asiakkaiden takia pystyy uskomaan asiaansa ja paikkaansa ravintolakentällä. Muita palautteita voi lukea meidän facebook sivuilta ja esim. dinnerbooking.com sivustolta.

From: ***
Sent: 5. huhtikuutata 2017 6.44
To: Info <info@smyg.fi>
Subject: Kiitos!

 

Haluaisin kiittää fantastisesta dinneristä la 2.4. Kävimme siellä mun lapsuudenystäväni *** kanssa. Matkustamme ympäri maailmaa jatkuvasti ja syömme Michelinravintoloissa hyvin usein. Oli ihan pakko kirjoittaa teille tästä, teette mahtavaa puhdasta kaunista ruokaa. Ruoka on ainakin 1 Michelintähden arvoinen. Jatkakaa tähän malliin, keittiö on Helsingin parhaimpia. Luotte oikeasti uutta! Ja hyvänmakuista, top notch.

Viinilista on myös korkealuokkainen ja sommelieri kuin luotu kansainväliseen ravintolaan. Luulen että oikealla markkinoinnilla teille tulee gourmet turistit ja he tulevat viihtymään. Kuten me. Tulemme kesällä taas Suomeen kokeilemaan kesämenuuta.